Spalanie to taki właśnie niedogodny temat bo zależne jest od wielu czynników.
A co do samego gazu to jak kupiłem Hyundaia to zarzekałem się, że gazu nigdy w życiu
|
Stowarzyszenie HCC PL: Jak zdobyć status klubowicza? Zlot ogólnopolski 2013: więcej... Gadżety klubowe (polary/koszulki itd): więcej... Akcja 20lat z Hyundaiem: więcej,... |
~BYŁ: HC RD2 2.0
minciu napisał(a):.. nie piszcie już głupot, że HC 1.6 pali tyle co 2.7.... zaraz ktoś jeszcze wyskoczy, że i osiągi są takie same:)
minciu napisał(a):3 ale 2.7 kopci średni 2-3 litry więcej PB niż 2.0.. Szczególnie daje się to odczuć w jeździe miejskiej. Jak możecie to nie piszcie już głupot, że HC 1.6 pali tyle co 2.7
Lissu napisał(a):No to czyli nie ma sensu kupować 2,0 jeśli gdy kupimy 2,7 mamy tylko 1,5l różnicy a dostajemy lepsze osiągi i bardziej rasowy dzwięk v6
johnnyb napisał(a):mozna wziasć e46 328
llopacinski napisał(a):johnnyb napisał(a):mozna wziasć e46 328
z gazem czy bez ?
k.szakul napisał(a):Pisanie że 1.6 pali tyle samo co 2.0, a 2.0 tyle co 2.7 to jakaś bzdura. A najczęściej piszą to osoby, które nie jeździły ani jednym, ani drugim.
johnnyb napisał(a):
Mój HC jak bym się nie starał, jeżdżąc w normalny dla mnie stylu nie schodzi poniżej 8, a w korkach w Wawie i 14 weźmie. Na LPG jest litr więcej.
z mojej strony tyle.
elmer napisał(a):ojciec czasami jeździ GK(pod moją nieobecność) i spala koło 3l mniej niż ja ... tylko przypuszczam ze mi wstyd robi![]()
Martinesss napisał(a):Ps. Moj tato ma auto z motorem 3.8 V6 i na trasie schodzi do 8,5l/100 benzyny przy 110km/h a w miescie bez przesadnego wciskania gazu 12/13l, także nie do końca jest tak, że 2x wieksza poj = 2x wieksze spalanie - to info dla tych, którzy myślą, że duże silniki są mega paliwozerne
Martinesss napisał(a):Alle się kłócicie o to spalanie ;D
ale czy udałoby się na trasie zejsc do 8l lpga hmmmm chyba przy jezdzie 70km/h na 5 biegu bez hamowania i przyspieszania ;]
ALAN napisał(a):Martinesss napisał(a):Ps. Moj tato ma auto z motorem 3.8 V6 i na trasie schodzi do 8,5l/100 benzyny przy 110km/h a w miescie bez przesadnego wciskania gazu 12/13l, także nie do końca jest tak, że 2x wieksza poj = 2x wieksze spalanie - to info dla tych, którzy myślą, że duże silniki są mega paliwozerne
Co to za auto - można wiedzieć?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość