Jak poprawnie podłączyć wzmacniacz

Wszystko co związane jest z nagłośnieniem w Coupejce.

Jak poprawnie podłączyć wzmacniacz

Postprzez cisek 26 sie 2015, 20:52

Sprawa jest następująca, mam radio Sony DSX-A30. Z tyłu posiada dwa wyjścia RCA z tego co widzę to tylko na tył więc pewnie pod suba :roll:
Obrazek
Zakupiłem 5 kanałowy wzmacniacz Axton c 609 który ma zasilać 4 głośniki+sub
Obrazek
Pytanie jak to podłączyć :lol: tzn. wszystko jest dla mnie jasne tylko kwestia podpięcia radia pod wzmacniacz nie jest dla mnie jasna, czy zostaje mi cięcie RCA i lutowanie pod kostę?
Samochód: HC GK 2.0 16V (2003)
Podpis: Obrazek
cisek
 
Avatar użytkownika
 
Posty: 235
Otrzymał podziękowań: 15 razy
Dołączył(a): 6 wrz 2013, 07:02
Lokalizacja: Lublin

Jak poprawnie podłączyć wzmacniacz

Postprzez Lokuero 27 sie 2015, 10:23

Cięcie i lutowanie pod kostke to kiepska opcja. Możesz jeszcze kupić rozgałęźniki rca w stylu Y ale i tak ci jednej pary zabraknie. Zmień radio na 3 pary rca, dopłacisz 100/150 i powinienes cos znalezc a bedziesz miał dedykowane pod przód/tył/suba a nie jak teraz, że bedzie ci podawać na przód a ty podepniesz suba.
Samochód: HC RD2 1.6 16V (1999)
Lokuero
 
 
Posty: 69
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Dołączył(a): 23 sie 2015, 15:53
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Jak poprawnie podłączyć wzmacniacz

Postprzez cisek 27 sie 2015, 18:21

Wolałbym tego uniknąć, już i tak się wykosztowałem jak na moje wymagania muzyczne :lol: stereo mi wystarczy, podłączyłem na próbę suba i już jest gites :twisted: aż mi klapa od bagażnika lata hyhy

Wiem że to kupa i kalectwo ale myślisz, że jak by zastosować 4 rozgałęźniki dobrej jakości to by dało radę? akurat 3pary by wyszły jeśli dobrze liczę.
Samochód: HC GK 2.0 16V (2003)
Podpis: Obrazek
cisek
 
Avatar użytkownika
 
Posty: 235
Otrzymał podziękowań: 15 razy
Dołączył(a): 6 wrz 2013, 07:02
Lokalizacja: Lublin

Jak poprawnie podłączyć wzmacniacz

Postprzez Lokuero 28 sie 2015, 10:37

Szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia czy to przejdzie. Tu nie chodzi o jakość tych rozgałęźników tylko jaki sygnał podaje radio, bo różni się między sobą sygnał np przód/sub. Na pewno w ustawieniach radia możesz wybrać sobie front/subwoofer na rca. Tak, że na twoim miejscu zostawiłbym głośniki podpięte tymczasowo pod radio, poczekałbym miesiąc do wypłaty i zmienił radio. Najlepsza opcja dla ciebie, a jak kupisz jeszcze z ustawieniami czasów, lpf, hpf, ustawieniami suba itd. itp. to będziesz miał fajną zabawe i uwierz, że zagra jeszcze lepiej.
Samochód: HC RD2 1.6 16V (1999)
Lokuero
 
 
Posty: 69
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Dołączył(a): 23 sie 2015, 15:53
Lokalizacja: Bielsko-Biała


Powrót do Car-audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość